Traumatológia és sportsebészet

Traumatológia szeged

Laborvizsgálatok, vérvétel

You are here: Home » Magánszemélyeknek » Szakrendelések » Traumatológia és sportsebészet Traumatológia és sportsebészet 1. Mivel foglalkozik a traumatológia és a sportsebészet? A traumatológia olyan, az egész testet érintő problémák kezelésével foglalkozik, melyek valamilyen fizikai erő behatására keletkeztek.

Ilyen lehet a legegyszerűbb komolyabb strukturális elváltozás nélküli zúzódások, vagy ízületi húzódások, de akár több szervrendszert érintő nagyobb sérülések is, mint például a közlekedési balesetek súlyos traumatológia szeged esetében.

traumatológia szeged folyadék eltávolítása a térdből sérülés után

A traumatológia szeged sérültek ellátása sürgősségi traumatológiai osztályokon történik, ahol állandó készenlét van, hogy a betegeket kezelését a lehető legrövidebb idő alatt el lehessen kezdeni. A sürgősségnek több fokozata van. Az dörzsölje ízületi kezelést közvetlenül veszélyeztető sérülések pl.

traumatológia szeged ízületi fájdalom citomegalovírussal

A friss sérülések legnagyobb részében azonban pl. A sportsebészet specialitását az adja, hogy a sérülések sportolással összefüggésben jönnek létre.

TRAUMATOLÓGIAI JÁRÓBETEG SZAKRENDELÉSEK

Ezek lehetnek egyszeri akut behatásra létrejövő sportbalesetek, vagy az ismétlődő mikrotraumák hatására kifejlődő ún.

Hogyan történik egy vizsgálat?

traumatológia szeged artrózis kezelés férfiakban

A vizsgálatokra, kezelésekre történő előzetes bejelentkezésre Klinikánk recepcióján van lehetőség, személyesen, telefonon vagy e-mailben. Az első személyes megjelenéskor a beteget előbb a recepción nyilvántartásba vesszük, majd ezt követően munkatársaink a szakorvoshoz irányítják. Szakembereink a panaszaikkal hozzánk fordulóknak alapos fizikális szakvizsgálat és kórelőzmény felvétele után röntgenvizsgálatot, MRI képalkotást, és egyéb speciális vizsgálatokat javasolhatnak az egyedi problémákhoz mérten.

A pontos diagnózis megállapítása után javaslat történik a megfelelő kezelésre.

traumatológia szeged fájdalmat okoz a térdízület duzzanata

A gyógyítási paletta igen széles, az egyszerű rögzítések, átmeneti nyugalomba helyezések mellett speciális gyakorlatok, gyógyszeres kezelés köztük az igen hatásos ízületi injekciós kúráktáplálkozási és edzéselméleti tanácsok, fizikoterápia, végső esetben pedig műtéti ellátás jön szóba. Ízületi műtétek esetében rendelkezésre állnak a legmodernebb arthroscopos technikák. A fizetés a kezelést, vizsgálatot vagy konzultációt követően a recepción történik.

Mikor kérjünk traumatológiai és sportsebészeti segítséget? Klinikánk traumatológia és sportsebészeti szakrendelése az úgynevezett elektív nem sürgősségi esetekkel foglalkozik.

traumatológia szeged aludni közös kezelés

Minden, korábbi sérülés után kialakuló panasz, vagy már elvégzett kezelés vagy műtét ellenére visszamaradó tünet esetén bátran fordulhatnak hozzánk. Verseny vagy hobbisportolók mozgásszervi problémáikkal, legyenek azok sérülésre visszavezethetőek vagy sem, számíthatnak szakszerű ellátásra.