A kineziológiai tapaszról

Kineziológiai tapasz

Kineziológiai tapasz színek, milyen kineziológiai tapasz válasszak?

Kineziológiai tapaszoló gyógytornászok

Van a színeknek hatása? Mikor milyen színűre van szükség?

kineziológiai tapasz fájdalom a vállízületben melyik orvoshoz

A szín csak divat kérdése? Mire jó a kineziológiai tapasz?

Sportoljon egészségesen!

A kineziológiai tapaszok áldásos hatása ma már senki előtt nem titok, rengeteg információnk van arról, hogy kiegészítő gyógymódként milyen sokat segíthetnek a különféle mozgásszervi problémák esetén. Azt is tudjuk, hogy az emberi bőrhöz hasonló anyagból készült rugalmas és légáteresztő tapaszok kémiai hatóanyagok és mellékhatások nélkül enyhítik a fájdalmat, rögzítik a sérült lágyszövetet, stabilizálják az ízületeket, valamint csökkentik a gyulladások és izomgörcsök kialakulásának kockázatát.

kineziológiai tapasz a bal térdízület deformálódó artrózisa

A kineziológiai tapasz színek hatásmechanizmusa A különböző színű fájdalomcsillapító tapaszok anyagukban és funkciójukban nem térnek el egymástól. Egyik sem tartalmaz gyógyhatású készítményt, kizárólag a helyes felhelyezés révén hat.

Ennek ismeretében teljesen jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor végül is mi az értelme a színeknek?

  • A kineziológiai tapaszról
  • Kineziológiai tapasz színek: Kineziológiai tapasz rengeteg színben, de
  • Mire jó a kineziológiai tapasz? | BENU Gyógyszertárak
  • By daniel
  • Sport - kineziológiai tapasz és sportkötés | minerva-szki.hu
  • Legyen szó hobbi vagy éppen verseny szintű sportolásról, a sérülések sajnos a sporttal együtt járnak.

A válasz egyszerű: a színterápia. Azon túlmenően, hogy a színek befolyásolják a lelkiállapotunkat, az egészségünkre is hatást gyakorolnak, többek között az anyagcserére, az ideg- és az immunrendszerre. Színekre bontva Általánosságban elmondható, hogy a kineziológiai tapasz színek közül a meleg színek energetizálnak, az izmok lazítását segítik elő, míg a hideg színek hűsítenek, így inkább a gyulladáscsökkentésben játszanak szerepet.

Vegyük sorra őket! Kék : hideg szín, hűsít, mégis nyugalmat áraszt, ezért a kék szín nyugtató, görcsoldó hatású, és főleg gyulladáscsökkentésre javallott.

kineziológiai tapasz kenőcsök térdízület csontritkulásának kezelésére

Pink : meleg szín, szintén nyugtató hatást gyakorol a testre, és segít az izmok ellazításában. Piros : meleg szín, amely energetizál, serkenti a vérkeringést, és áldásos hatást ízületi fájdalmak és fejfájás az izomgörcsökre.

Kineziológiai tapasz áttekintés

Gyulladás esetén kerülendő, arra inkább a hideg színek jelenthetnek gyógyírt. Narancssárga : ez a meleg szín enyhíti az izomgörcsöket és serkentőleg hat az immunrendszerre.

Citromsárga : élénkítő hatásának köszönhetően nemcsak az idegrendszerre hat jól, hanem ízületi gyulladások esetén is érdemes ezt a színt választani. Zöld : relaxációs hatásából kifolyó inkább nyugtat, használata ízületi gyulladásra javasolt.

Lila : egyszerre foglalja magába a kék hűsítő és a piros energetizáló hatását.

A kineziológiai tapasz vagy más néven kinesio tape egy mechanikus tapasz, melyet különböző ízületi és izomfájdalmak, húzódás vagy ficam kezelésére használnak. Lehetséges hatásait számos kutatás vizsgálta már, hatóanyag ugyanis nincs a tapaszokban. Sokan kételkednek abban, hogy egy pusztán mechanikus úton működő kineziológiai tapasz segíthet a mozgásszervi problémák kezelésében.

Fekete : ez a kineziológiai tapasz fokozza a kék és a piros hatását. Bézs : semleges testszín semleges hatással. Webáruházunk hatalmas kinesio tape kínálatában minden szalag és kiegészítő megtalálható. Ezek a termékek ma már nem hiányozhatnak a sportolók, aktív életet élők eszköztárából.

A kineziológiai tapasz színek hatásmechanizmusa

Adja le rendelését egyszerűen, online! Válassza ki az Önnek megfelelő színt itt! Hogyan tudnak segíteni a különböző színű tapaszok a fájdalom enyhítésében?